06-57545232 lizzy@lizzydewilde.nl

Verhalen vertellen

Het is een kunst om een boodschap helder, kort en krachtig over te brengen. Blaise Pascal zei het treffend: “Sorry dat ik u zo’n lange brief schrijf, ik had geen tijd voor een korte.”

Laat mij jouw verhaal vertellen

Ik help je graag bij het helder krijgen van jouw verhaal. Dat doe ik bij voorkeur door middel van een interview. Soms is dit al voldoende om zelf een tekst te (her) schrijven. Ik stel de juiste vragen om tot de kern te komen: welk verhaal moet aan wie verteld worden en waarom? Natuurlijk kan ik de teksten ook schrijven of bestaande teksten herschrijven (voor website, profiel, nieuwsbrief etc.). Is je verhaal nog niet helemaal helder? Dan is sparren een optie en geef ik je graag overzicht en inzicht.

Van dagboek naar business

Mijn eerste dagboek schreef ik toen ik tien jaar was. Mijn vader (leraar Nederlands) vond dat mijn zinnen ‘opvallend goed geformuleerd’ waren voor een tienjarige. Ik schreef gewoon graag, maar had geen ambities om schrijver te worden. Ik wilde immers voor de klas. Dat is er niet van gekomen, mijn studie Orthopedagogiek bezorgde mij een geweldige studententijd, maar geen baan in het onderwijs. In 2000 werd ik gevraagd om te schrijven. Of ik teksten van deskundigen in voor ouders begrijpelijke taal wilde herschrijven. Het ging me goed af. En zo begon mijn schrijversbestaan. Sindsdien heb ik van alles geschreven. Schrijven is oefenen en nog meer oefenen. Veel lezen en regelmatig een training of workshop volgen. En leren van grote schrijvers. Corine Koole heeft mij geïnterviewd voor LINDA. Wat een eer. Ik ben groot fan van haar manier van schrijven. Van Pieter Webeling heb ik een schat aan informatie gekregen over de techniek van het interviewen.

Storytelling

Mijn hart ligt bij het interviewen van mensen. Ik houd van mooie verhalen! Tegenwoordig is storytelling hot: verhalen worden ingezet als marketinginstrument. En terecht. Goed opgebouwde verhalen hebben veel invloed op ons brein en ons gedrag. Met verhalen slaan we informatie beter op en vinden het gemakkelijker terug. Verhalen nemen ons mee, raken ons, zijn in staat om overtuigingen te veranderen en helpen om sneller beslissingen te nemen.