070-3260413 lizzy@lizzydewilde.nl

De invloed van facebook

Vriendin A en ik, allebei gek van de zee, spraken af voor een bakkie bij strandtent P en namen onze bikini’s mee. Het was 12 juli. En ondanks deze zomers klinkende datum was het herfst. We doken toch het water in en vonden het heerlijk. Dat moeten we vaker doen, zeiden we – ken je dat nummer van Veldhuis en Kemper? – en namen nog een koffie.

Thuis vertelde A dat ik elke dag in zee zwem. Dat dacht ze namelijk écht. En dat zij mee ging doen. Dus omdat zij dacht dat ik altijd zwom, zwemmen we nu elke dag.

Cool

Nou ja, bijna elke dag. Soms kunnen we gewoon niet, logistiek gezien. Maar we laten ons nooit bepalen door het weer. We zijn namelijk stoer, toppers, dapper, bikkels, cool, kanjers, wauw en respect volgens onze vrienden op Facebook. Want ik kon het toch niet laten om op dag 20 een foto van ons te posten en sindsdien zijn we beroemd.

Het was de slechtste dag, dag 20. Zo slecht, dat we met de auto naar de ‘bult’ zijn gereden in plaats van op de fiets. Bij de bult gaan we namelijk de duinen in en lopen bij strandslag 7 het strand op. Ik dacht trouwens altijd dat het strandafslag 7 was, maar die af moet er dus af. Ik had een grote paraplu bij me vanwege hevige stortregens. Het water ingaan was niet zo erg, alles was toch al nat, en de zee was goddelijk met enorme golven, maar het aankleden was gedoe onder die paraplu. Dat hebben we maar bij strandtent P gedaan.
De mensen van strandtent P kennen ons inmiddels. ‘Een cappuccino en een koffie verkeerd? De open haard brandt al hoor.’ Daar trotseer je code rood voor.

Toen we weer een beetje opgedroogd waren, kwam er een dame wat aarzelend bij ons staan.
– Doen jullie dit het hele jaar door?
– Nou nee, je moet niet overdrijven… Tot en met eind augustus, dan is het weer welletjes.
– Jullie inspireren me wel hoor! Ik heb al 40 jaar niet meer in zee gezwommen, terwijl ik vlakbij woon. Te koud. En te veel kwallen. Maar jullie zien er zo blakend uit. Misschien doe ik morgen ook wel mee.

Die vrijheid heeft ze! Wij niet meer. Door mijn post op Facebook zitten we eraan vast. Overal waar we komen krijgen we te horen: ‘En, lekker gezwommen vanochtend?’. De invloed van social media. Ik vind het wel interessant.

Wordt vervolgd…

IMG_20160802_104723522 (Medium)

 

 

 

Share