070-3260413 lizzy@lizzydewilde.nl

Artikelen over hardlopen voor Haagse Bluf

Haagse Bluf is het clubblad van HAAG Atletiek.

“Met 1600 leden is HAAG Atletiek bijna de grootste sportvereniging van Den Haag. Bij ons kan atletiek worden beoefend in de volle breedte van de sport. Van kogelstoten en speerwerpen tot sprinten en lange afstand lopen, met een aanbod voor jeugd tot en met 55+.”

Saai

Ik schrijf zo nu en dan een stukje. Zelf loop ik al zo’n jaar of zeven hard (of minder hard). Ik vond er vroeger niets aan. Zo saai! Maar toen ik eenmaal in Den Haag woonde veranderde dat. Hardlopers domineren namelijk het kustgebied. En omdat ik er vaak wandelde, kwam ik ze voortdurend tegen. Lang verhaal kort: ik las iets over Start to Run – een vriendelijke manier om kennis te maken met hardlopen – meldde me aan, begon in aerobics-schoenen en een katoenen t-shirt (fout!) aan mijn eerste loopje en had 6 weken later een medaille om m’n nek hangen van de Laan van Meerdervoortloop.

Marathon

Lees hieronder de ervaringen van 5 helden uit mijn hardloopgroepje die hun eerste marathon liepen. Aangestoken door hun enthousiasme heb ook ik in 2014 de Marathon van Rotterdam gelopen. Ja ja. Verder een interview met de makers van het schitterende jubileumboek in het kader van het 100-jarig bestaan van HAAG en mijn bijdrage voor de verhalenwedstrijd. Op de derde foto loop ik samen met mijn geliefde trainer Chris de Arcade 10 km.

Rotterdam Marathon 2017 verslag

Eurforie, tranen en black-out!

Vier maanden intensief trainen en dan je eerste marathon lopen! Ik volgde mijn sportieve hardloopmaatjes op de voet en was er bij op de grote dag in Rotterdam (2017).

hardlopen-haag-jubileumboek

100 jaar Haag Atletiek in het jubileumboek

Maanden hebben ze er aan gewerkt: leden van Haag. Geheel vrijwillig, in eigen tijd. Vaak ten koste van het hardlopen. Maar het resultaat mag er zijn! Een prachtig jubileumboek over meer dan Haag alleen.

Hardlopen verslag

Hardlopen en vochtig zand

Kunnen hardlopers ook schrijven? Een verhalenwedstrijd moest het uitwijzen. Ik schreef een verhaal ter motivatie.

Share