070-3260413 lizzy@lizzydewilde.nl

Bloggers: regelmatig bloggen!

Ik geef het volmondig toe: ik heb verzaakt. In geen maanden heb ik een blog geschreven. Ik kon me er niet toe zetten. Werd bijna misselijk als ik eraan dacht. Voelde me ellendig. En schuldig.

Want, hoe kon ik zo overduidelijk het verkeerde voorbeeld geven. Als je impact wilt hebben met bloggen, en dat wil je, anders kun je er net zo goed niet aan beginnen, dan moet je regelmatig posten. Elke twee weken bijvoorbeeld. Minimaal. En de content moet ook nog interessant zijn.

Geen onderwerp

Daar zat ‘m de kneep: ik had niets te melden. Niets zinnigs in ieder geval. Met de beste wil van de wereld kon ik niets bedenken. Dus deed ik maar niets.

Ai ai ai! Helemaal niet nodig! Ik hoef helemaal niet altijd alles zelf te verzinnen! Ik mag gerust informatie delen, verwijzen naar interessante sites en herhalen wat anderen gezegd hebben.

Zoals Arie Boomsma bijvoorbeeld in Flair. Hij volgt mensen op social media en bezoekt blogs om twee redenen:

  1. Als het gaat over onderwerpen waarin hij geïnteresseerd is. ‘Deze mensen zijn mijn gidsen op het internet, de bronnen waaruit ik put.’
  2. Als hij bevriend is met de blogger of hem in ieder geval kent.

Tips van Arie Boomsma

Arie zegt: ‘Ik wil dat een blogger mij op dingen wijst, mij iets nieuws leert of me schoonheid en humor brengt. Het gaat mij vooral om de blik op de wereld. Laat mij jouw kijk op de wereld zien.’

Mooi toch?

(Flair nummer 13, 2015)