070-3260413 lizzy@lizzydewilde.nl

Verhalen vertellen met woorden die scoren

Het is een kunst om een boodschap helder, kort en krachtig over te brengen. Blaise Pascal zei het treffend: “Sorry dat ik u zo’n lange brief schrijf, ik had geen tijd voor een korte.” Herken je het? Het zit wel in je hoofd, maar het komt er niet uit. Het lijkt zo makkelijk: ‘even’ iets schrijven. Maar het is vooral frustrerend.

Ik schrijf jouw teksten

Laat mij de teksten schrijven! Ik bijt me vast in jouw verhaal en zorg dat het in woorden gevangen wordt. Woorden die inspireren, informeren en klanten aantrekken.

Van dagboek naar business

Mijn eerste dagboek schreef ik toen ik tien jaar was. Mijn vader (leraar Nederlands) vond dat mijn zinnen ‘opvallend goed geformuleerd’ waren voor een tienjarige. Ik schreef gewoon graag, maar had geen ambities om schrijver te worden. Ik wilde immers voor de klas. Dat is er niet van gekomen, mijn studie Orthopedagogiek bezorgde mij een geweldige studententijd, maar geen baan in het onderwijs.

In 2000 werd ik gevraagd om te schrijven

Of ik stukken van deskundigen over onderwerpen als dyslexie en ADHD in voor ouders begrijpelijke taal wilde herschrijven. Het ging me goed af. En zo begon mijn schrijversbestaan.

Heel veel teksten schrijven

Sindsdien heb ik van alles geschreven. Schrijven is oefenen en nog meer oefenen. Veel lezen en regelmatig een training of workshop volgen.

Leren van grote schrijvers

Corine Koole heeft mij geïnterviewd voor LINDA. Wat een eer. Ik ben groot fan van haar manier van schrijven. Van Pieter Webeling heb ik een schat aan informatie gekregen over de techniek van het interviewen.

Storytelling

Mijn hart ligt bij het interviewen van mensen. Ik houd van mooie verhalen! Tegenwoordig is storytelling hot: verhalen worden ingezet als marketinginstrument. En terecht. Goed opgebouwde verhalen hebben veel invloed op ons brein en ons gedrag.

Copywriting en marketing

Met verhalen slaan we informatie beter op en vinden het gemakkelijker terug. Verhalen nemen ons mee, raken ons, zijn in staat om overtuigingen te veranderen en helpen om sneller beslissingen te nemen. Daarom schrijf ik ze.